אני עובדת מהבית כבר 5 שנים. התחלתי בתור שכירה, התקדמתי לשילוב של שכירה ועצמאית, ובשנתיים האחרונות אני מגשימה אט אט את חלום העצמאות שלי. אפשר לומר ש-75% מהעבודה שלי זה לחשוב ולייצר תוכן מסוגים שונים: אסטרטגיות תוכן, ויז'ואל, וידאו, והחלק האהוב עלי – טקסטים.
אם צריך לסכם את הכל במילה אחת, מה שאני הכי צריכה זה יצירתיות.
יצירתיות היא טריקית. היא מצריכה שילוב של השראה, בהירות מחשבתית ומשמעת עצמית כדי לשבת וליצור.
אני לומדת אותי ואת היצירתיות שלי מאז שאני זוכרת את עצמי כילדה בת 4, בורחת מהגן הביתה באמצע היום כי ״משעמם, ואני צריכה למצוא פעילות אחרת לעשות״. זה תהליך שאף פעם לא מסתיים.
כשעברנו לבית שאנחנו גרים בו עכשיו ידעתי שאני רוצה ליצור מרחב שיתמוך בחלק הזה של התעסוקה שלי. מקום פיזי שיהיה עבורי מעטפת חיצונית נעימה לשבת וליצור. החדר הזה נועד להיות במקור חדר אורחים, אבל אז הוחלט פה אחד שהשימוש היומיומי בו כמשרד ביתי עולה בסדר העדיפות על פני מקום נוסף לאורחים. טוב, בזמנו רק אלוהים ידע מתי נחזור לארח שוב. עם ההחלטה הזאת יצאתי לדרך, ובשבועות האחרונים החדר הזה הפך להיות המשרד הביתי שלי.
את חושבת על יצירת מרחב עבודה ביתי? אולי אפילו רק פינה משרדית בתוך חדר אחר?
בואי תראי איך עושים את זה שלב אחרי שלב.
1. רשימת צרכים מהמרחב.
ישבתי עם דף ועט ועשיתי רשימה של כל מה שאני רוצה שהחדר הזה יתן לי. לדוגמא:
- מקום יפה שישמח את ליבי ויתן לי השראה ורעיונות – כן, זה בכוונה במקום הראשון!
- מקום לשבת ולעבוד
- מקום למדפסת הביתית
- מקום לאחסן את הספרים שלי
- מקום להירגע
- מקום לחשוב בראש נקי
לרשימה הזאת אפשר להוסיף כל צורך שיש לך. זה יכול להיות גם מקום למיטה מתקפלת, פינת גיהוץ, תצוגה לאלבומים המשפחתיים וכל מה שהבית ואורח החיים שלך דורש ממך.
2. איסוף השראות.
בשלב השני, בעצת חברה (היוש גילי!) נכנסתי לאתר פינטרסט ויצרתי לי לוח השראות עם כל מיני משרדים ביתיים שאני אוהבת. מבחינת הצבעים, הרהיטים, האלמנטים העיצוביים, ובעצם כל דבר שתפס את העין שלי ועבר את מבחן ה״אהבתי!״.
עם איסוף ההשראות, היה לי קל יותר לזהות לאילו גוונים אני נמשכת, אילו רהיטים מתאימים לסגנון שאני מעדיפה וכו׳. זה שלב שנראה אולי לא הכרחי אבל הוא מאוד עוזר להתגבש ואני ממליצה לא לדלג עליו.
3. שרטוט המרחב.
כמו הנדיוומן טובה, לקחתי מטר, דף ועט ופשוט שרטטתי מרובע גדול שהוא החדר. זה נשמע מורכב אבל זה לא. דמייני שהחדר הוא כמו דף ויש לך סרגל ביד. כל מה שאת צריכה לעשות הוא לכתוב כמה סנטימטרים אורכות הדפנות של הנייר. לאחר מכן צריך להוסיף חלונות, דלת, ארון קיר – והנה יש לנו שרטוט בסיסי מאוד של החדר שנותן מבט יעיל מלמעלה על המרחב שיש לנו לעבוד איתו.
4. ייעוץ עם מעצבת פנים.
זהו שלב אופציונלי. אם את בוחרת להיעזר במעצבת פנים מקצועית, דעי שכשמגיעים מוכנים אחרי כל ביצוע השלבים שפורטו למעלה התהליך רץ במהירות וקלות יותר, מניסיון. כי אין כמו להגיע מגובשים.
אני נעזרתי בשירה מניו יורק, אני גרה במרחק 5 שעות נסיעה ממנה אז כל העזרה והייעוץ היו בשיחות וידאו וב״ה התוצאות מדברות בעד עצמן. שירה עברה על הצרכים שלי, ההשראות והסגנון, וחזרה עם רשימה של כל מה שהיא ממליצה לרכוש. יש את הפריטים הברורים מאליהם כמו שולחן עבודה, כיסאות ומדפים, ולפינת הרגיעה היא הבריקה עם רעיון יצירתי שהעיף אותי, כן, הנדנדה!
אין ספק שהתהליך היה קל וכיפי יותר כי שירה שלחה לי לינקים והמלצות לכל הפריטים, ענתה לי על כל שאלה קטנה כגדולה ובכך גם פטרה את ג׳רמי מהמון כאב ראש – ועל כך הוא (וגם אני!) אסירי תודה.
5. רשימת פריטים לרכישה
אם החלטת לוותר על ייעוץ עם מעצבת מטעמי תקציב או סיבות אחרות, זה בעצם השלב שבו מכינים את רשימת המוצרים לרכישה/הזמנה. אפשר לחלק לשתי רשימות נפרדות: פריטים בסיסיים וגדולים יותר ואקססוריז ופריטי עיצוב שאיתם אפשר לחכות קצת לאחרי שלב הצבע, הריהוט וכו׳.
לדוגמא:
רשימה ראשונה – שולחן עבודה, כיסאות, פינת קפה, מדפים, טפט לקיר ועוד.
רשימה שנייה – מראה, פרינטים לקיר, מעמד לעטים, נר ריחני, ובגדול – כל מה שעולה לך לראש כשאת מסתכלת על רשימת הצרכים + לוח ההשראות.
ההפרדה הזאת עושה הדרגתיות מסוימת בתהליך וזה יכול להקל על מי שאוהבת לעשות את הדברים לאט ובטוח יותר.
השלב הכולל הזה יכול להיות מאוד מעייף אבל בנקודה הזאת גם מתחילים לראות את חלקי הפאזל מסתדרים יחד, וזה הזמן להנות מהתמונה הכוללת שמתחילה להתבהר ולהתגלות.
ולסיום, הידעת?
שליש חיינו אנו מבלות בשינה, במקרה הטוב. אלא אם כן את אחרי לידה או מניקה או שיניים שמוציאות לך קרניים…
פחות משליש בעשיית מטלות הבית, טיפול בילדים, דאגה לצרכים האישיים ותחביבים.
ואת מה שנשאר, מעט יותר משליש מחיינו, אנחנו מבלות בעבודה! כן כן, מבלות. את רק צריכה לחפש מה את באמת אוהבת לעשות וכך תשיגי זמן בילוי מופרז. 🙂
אז על מנת למקסם את הזמן הזה ולהפוך אותו למקסים במקסימום, לכי לייצר לך מרחב עבודה נעים, משמח ומלא השראה!
חלק מהפריטים שאצרף כאן רכשתי באמזון, מה שזמין בעיקר אם את בארצות הברית וחלקם מאלי אקספרס, מה שזמין בד״כ עם משלוח לכל העולם. בואי איתי.


השולחן המשרדי שלנו – אהבתי שהוא מתאים לשני אנשים. גם כי החצי עובד בבית בשנה וחצי האחרונות ויש זמנים שאנחנו מתיישבים יחד לעבוד. וגם לשבת יחד בערב לטיפול בחשבונות וסידורים אישיים, זה מאוד נח.
כסאות קטיפה אלגנטיות – הכסאות אמנם לא נחשבים לכיסאות משרד באופן רשמי, אבל אהבתי את הסגנון והם משרתים אותנו מצויין.

הנדנדה ההיסטרית – הפריט האהוב עלי בחדר הזה ואולי בבית כולו. וכל מילה נוספת מיותרת.
